Uručena donacija kluba „Cinema“ „Sigurnoj ženskoj kući“ iz Beograda

by | jul 14, 2010

Vlasnik jednog od najpopularnijih beogradskih noćnih klubova „Cinema“ koji se nalazi na Kalemegdanskoj tvrđavi, Andreja Kesić uručio je Vesni Stanojević, predsednici nevladine organizacije „Sigurna ženska kuća“ donaciju u robi (mleko I mlečni proizvodi, voće, povrće, suhomesnati proizvodi, konditorski proizvodi, sredstva za higijenu) u vrednosti od 2.000 evra. Sredstva su izdvojena kao deo prihoda od zarade kluba „Cinema“ u prethodnom periodu. 

 

Donacija za sigurnu kucu od kluba CInema

-Ideja nam je da ovakva vrsta donacija postane tradicionalna, te da se „Cinemi“ prikluče I vlasnici ostalih noćnih klubova u Beogradu, kako bismo napravili jednu lepu manifestaciju kojom će se pomagati najugorženijima u našem gradu. Mislim da svaki od noćnih klubova može da odvoji deo prihoda od zarade I pomogne onima kojima je pomoć neophodna – rekao je Andreja Kesić.

 

Donacija za sigurnu kucu od kluba CInema

Donaciju je ispred „Sigurne ženske kuće“ primila predsednica Vesna Stanojević, koja je podsetila da u Beogradu trenutno postoje dve kuće namenjene za prihvatanje žena I dece koji trpe nasilje u porodici, dok je treća u izgradnji.

-Kroz jednu kuću dnevno prođe između 50-60 žena sa decom, a ova donacija je velika stvar za njih, jer su svesne da nisu zaboravljene niti zapostavljene od strane društva. Ujedno je meni, kao predsednici „Sigurne ženske kuće“ podstrek da istrajem u tome čime se bavim. Sve što se našim korisnicama obezbedi u vidu namirnica I higijenskog programa je dobrodošlo. Treba reći da u „Sigurnim ženskim kućama“ ima I dosta dece, od kojih su mnoge bebe. Deci u „Sigrunoj ženskoj kući“ je takođe potrebna posebna pažnja, jer su često svedoci zlostavljanja svojih majki, koje su I same usled toga psihički nestabilne I ne mogu im u većini slučajeva biti oslonac, kada I same ne stoje čvrsto na zemlji – istakla je Vesna Stanojević.

 

Donacija za sigurnu kucu od kluba CInema

U klubu „Cinema“ do sada su nastupili „Van Gogh“, Kiki Lesendrić i Severina Vučković, a 24.jula će nastupiti Dejan Cukića I „Spori ritam bend“.
-Ovo je ujedno naš povratak na scenu „Cineme“, jer smo pre deset godina ovde nastupali svake subote. I postava će biti iz tog perioda, tako da će sa nama pevati I Marija Mihajlović – rekao je Dejan Cukić.
Andreja Kesić, vlasnik „Cineme“ najavio je da će do kraja jula u klubu nastupiti DJ Puki I Nina Badrić, a tokom avgusta i Toni Cetinski. Deo prihoda ponovo će biti izdvojen za kupovinu neophodnih namirnica za „Sigurnu žensku kuću“.

 

Tagovi: