Usein Bolt ponovo oduvao sve – 9,58! /video/

by | avgust 17, 2009


Usein Bolt je još jednom pokazao ko je najbolji sprinter na planeti – neverovatni Jamajčanin je pretrčao 100 metara za 9,58 i u finalnoj trci SP u Berlinu postavio novi svetski rekord!

 

Usein bolt blic

Najiščekivanija trka takmičenja trajala je kraće nego što je iko očekivao, a čini se da je mogla da bude još kraća. Vetar je bio +0,9, a Bolt kao da je u poslednjih par koraka usporio.
I to mu je bilo dovoljno da popravi svoj svetski rekord sa Olimpijskih igara u Pekingu za ogromnih 11 stotih delova sekunde. Inače, najbolje vreme olimpijskog šampiona ove godine, pre ove trke i prvog duela sa Tajsonom Gejom bilo je 9,79 sekundi.

Najbolji sprinter sveta je već na 50 metara lako iza sebe ostavio glavnog konkurenta, koji je ovih dana najavljivao napad na zlato. Sada već bivšem svetskom prvaku za nešto više nije bila dovoljna ni najbolja trka u karijeri i najbolje vreme Sjedinjenih Američkih Država od 9,71 sekundi, što je za dve stotinke sporije od sada već bivšeg Boltovog rekorda 9,69.
Treće mesto zauzeo je Asafa Pauel vremenom 9,84s.

„Nisam trčao sa ciljem da oborim svetski rekord. Plan je bio da napravim što manje grešaka, pošto sam znao da će trka biti izuzetno teška“, rekao je Bolt.
On je dodao da je konkurencija u Berlinu bila izuzetna i da je zato čitavog leta trenirao i usavršavao svoj stil trčanja.
„Start je bio veoma dobar, maksimalno sam trčao u prvih 20 metara, a posle su stvari išle svojim ritmom“, naveo je atletičar koji će za četiri dana proslaviti 23. rođendan.

 

 

 

Izvor: Blic

Tagovi: