Uvrnuti šotovi: Kićenje jelke

by | decembar 21, 2017

Svake godine uzaludno obećavamo sebi da će jelka već prvog decembra biti okićena, a onda je tužno gledamo krajem meseca i pokušavamo da se nateramo da konačno otpakujemo kutije sa ukrasima… ponovo uzaludno. Kada nam se Nova godina već sasvim približi zatičemo sebe kako mahnito ređamo kugle i palimo najšarenije sijalice u nadi da će se i naš praznični duh probuditi sa njima.

Pišu: Milena & Marta
You Tube kanal „Uvrnuti šotovi“

 

Stavljamo poslednji ukras i odmičemo se da je sagledamo u punom sjaju, ali nam se uvek čini kao da nešto nedostaje. Pregršt šarenih kugli, sjajnih zvezda, šljokica i pahulja a ona i dalje ne deluje veličanstveno i onako kako smo mi zamislile. Prebaci ovu kuglu dole levo, podigni malo sijalice, i dalje ne možemo da sakrijemo nedostatke i rupe koje jasno vidimo. Gde smo pogrešile? Da li smo je loše ukrasile ili jelka sama po sebi nije dobra? I da li uopšte postoji ukras koji može da zamaskira činjenicu da je ponovo kitim sama?

Nedeljama odlažemo kićenje, nalazimo izgovore i imamo preča posla, a čak i danas kada smo se napokon složili da je krajnje vreme, on opet nije došao. Zašto je uvek nešto drugo preče i kako ne shvata da je jedino bitno da on bude tu?

 

Koliko god da se trudim da popravim, ukrasim, ispravim, namestim, neke stvari jednostavno ne mogu sama. Iako sam provela sate ukrašavajući prostor i pokušavajući da oživim praznični duh, velika je šansa da on to neće ni primetiti. Baš kao što nije primetio moju novu frizuru, zavese ili njegovo omiljeno jelo koje ga je čekalo na stolu. Dobro, možda je samo umoran.

Još jednom se odmičem od jelke i pokušavam da popunim rupe koje samo meni deluju tako strašno i znam da ako ih pomenem ispašće da dramim. Uostalom možda one samo meni smetaju. Možda ih samo ja i vidim. Ili sam možda i ja postala umorna od pokušaja da ispravim stvari i popunim rupe.

Ne postoji količina ukrasa kojom možete ukrasiti šuplje drvo jer i najlepša kugla će vremenom početi da vuče i lomi slabu granu. Iz godine u godinu mnogo je ukrasa stradalo u želji da zamaskira napuklo drvo. Ustvari kada bolje pogledam, ukrasi su divni, sve je okićeno baš kako treba, ali sam možda odabrala pogrešnu jelku. Možda negde postoji jelka koja bi nam se i bez tone ukrasa dopala baš onakva kakva jeste. Stvorena samo za nas…

Novi video „Uvrnutih šotova“ OVDE.

Pročitajte i…Uvrnuti šotovi: Preživeti zimu…SAME.

_____________________________________________________________________________________________

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Tagovi:

top