Zavolite svoj posao… ponovo!

by | oktobar 23, 2013

Povratite kontrolu na poslu i počnite da uživate u onome što radite…

savet-posao

1. Osvežite imidž

Izgled je veoma važan detalj (mnogi tvrde najvažniji) u poslovnom životu. Što profesionalnije budete izgledali, bićete više motivisani za odlazak na posao, kao i za rad. Takođe, osvežite radni prostor – promenite detalje na stolu i oko njega, unesite više boja u okruženje, nabavite novu radnu stolicu, promenite muziku koju slušate…

2. Sredite interne odnose

Istraživanja pokazuju da ljudi često napuštaju posao zbog sukoba sa pretpostavljenim, ili neslaganja sa politikom firme, a ne zbog vrste posla koji obavljaju. Dakle, pre nego što potražite sreću u nekoj drugoj firmi, pokušajte da rešite problem u onoj u kojoj trenutno radite.

3. Uspostavite ravnotežu

Jedan od razloga nezadovoljstva poslom jeste narušena ravnoteža između poslovnog i privatnog života. Analizirajte život izvan posla, vreme koje posvećujete samo sebi, porodici i prijateljima. Razmislite o aktivnostima kojima se bavite izvan posla, a još više o onima kojima biste želeli da se bavite, i preduzmite sve da uspostavite ravnotežu u svom životu.

4. Više se bavite onim što volite

Ako ne uživate u poslovnim obavezama, jednostavno nikada nećete biti srećni. Sastavite listu aktivnosti koje vas ispunjavaju zadovoljstvom i razgovarajte sa pretpostavljenima o njihovom uključivanju u vaš posao.

5. Iskoristite poslovne šanse

Mnoge firme nude mogućnost za profesionalno usavršavanje, u formi kurseva i specijalnih obuka. Istražite sve opcije i iskoristite one koje će vam poboljšati trenutni status, ili omogućiti napredovanje u karijeri.

Autor: Life Content

Tagovi: