Zdrave beauty navike kojima bi trebalo da započnete svoj dan

by | decembar 1, 2013

Ne morate biti jutarnji tip osobe da biste dan započeli nekim beauty navikama. Ako na spisak vaših dnevnih rutina dodate još neke stavke, isplatiće se i nećete zažaliti.

to do

Koristite antioksidativni serum
Antioksidanti poput vitamina C i E štite kožu od starenja, od UV zraka, zagađenja i drugih stresova kojima ste izloženi tokom dana. Nanesite ga na kožu lica svakog jutra pre šminkanja.

Pojedite malo proteina
Umesto peciva pojedite neku voćku ili grčki jogurt. Nedavno istraživanje pokazalo je da doručak bogat proteinima pomaže da duže budete siti i da izbegnete prejedanje tokom dana.

Ne zaboravite na kremu sa zaštitnim faktorom
Znate da je od sunca potrebna zaštita i kad je oblačno, ali verovatno ne nanosite kremu sa zaštitnim faktorom ujutro pre izlaska iz kuće. Nije važno samo lice, ne zaboravite usne, vrat, ruke…

Popijte veliku čašu vode
Dehidratacija ne samo da uzrokuje da se osećamo grozno, dehidratacija utiče i na to kako vaša koža izgleda. I nakon noćnog odmora i sna, vašem telu i vašoj koži potrebna je voda. Ako odmah ujutro popijete čašu vode, to nikako ne može da šteti.

Pokrenite se
Istraživanja su pokazala da žene koje vežbaju u jutarnjim terminima bolje spavaju noću. A znate koliko je kvalitetan san dobar za lepotu.

Pijte zeleni čaj
Ako vam je potrebna jutarnja doza kofeina, zeleni čaj je najbolji način da ga unesete u svoj organizam. Zeleni čaj je odličan antioksidans i dobar je protiv starenja.

Izvor: Magazin.net.hr

Tagovi: