Žene na sebe nanose 515 HEMIKALIJA na dan

by | novembar 20, 2009

kreme, lice, nega, mazanjeProsečna Britanka na svoje telo nanese 515 hemikalija dnevno, navodi se u studiji proizvođača dezodoransa.

Anketa u kojoj je učestovalo 2016 žena pokazala je da većinu tih zagađivača žene same nanose na svoje telo kada koriste dezodoranse, kreme i ruževe za usne.
 

– Danas prosečna Britanka koristi kreme za lice i telo, parfeme, dezodoranse i razne druge kozmetičke proizvode i tako na svoje telo svaki dan nesvesno nanosi stotine hemikalija – saopštila je kompanija „Bionsen“.
 

Hidratantne kreme mogu da sadrže više od 30 različitih hemikalija, a parfemi do 400.

 

Više od trećine žena koje su učestvovale u studiji nisu znale koji su glavni sastojci kozmetičkih proizvoda koje svakodnevno upotrebljavaju, a samo je 9 odsto znalo većinu njihovih sastojaka.
 

Više od 70 procenata žena izjavilo je da nisu zabrinute zbog mnogobrojnih hemikalija koje stavljaju na kožu, a tek svaka deseta bira proizvode bez hemijskih dodataka. Osam od 12 delova tela koji su najviše izloženi hemijskim proizvodima su na licu i glavi, a među proizvodima koji sadrže najviše hemikalija su hidratantne kreme, podloga za puder, rumenilo, šminka za oči, lak za kosu i parfemi.

Tagovi: