Žizel Bundšen najbolja „zelena“ ličnost godine

by | novembar 29, 2011

„Viktorija Sikret“ manekenka proglašena je za najbolju „zelenu“ ličnost godine na godišnjoj dodeli „Zelenih eko nagrada“ na svečanosti u Narodnom muzeju u Londonu.

Brazilski supermodel zalaže se za životnu sredinu. 31-godišnja manekenka koje je učestvovala u raznim modnim kampanjama za brendove poput „Dolče i Gabana“, „Valentino“ i „Vresaće“, takođe je uključena u brojne ekološke kampanje.

Žizel je 2009. godine postala ambasador dobre volje UN-a za životnu sredinu i podržala je brojne ekološke inicijative kao što je pokret pod nazivom „Drop of Water Movement“ koji ima za cilj da spreči izgradnju brane Belo Monte na reci Šingu, brana za koju aktivisti tvrde da će uništiti velike amazonske šume.

Bundšen, takođe, koristi svoju slavu da bi promovisala Svetski dan zaštite životne sredine koji se obeležava 5. juna. Trudi se da podigne svest kod ljudi o ovim problemima.

Manekenka je počastvovana ovom nagradom, pobedivši španskog muzičara i glumca Migela Bosea kao i bivšeg člana grupe „Bitls“ Pola Mekartnija u javnom glasanju na internetu koje je sprovedeno nekoliko meseci pre same dodele.

Međunarodna zelena nagrada prvi put dodeljena je 2006. godine, a poprimila je veći značaj u 2010. godini. Godišnje nagrade su napravljene u čast biznismena, nevladinih organizacija i pojedinaca koji su učinili izuzetan napor u promovisanju zaštite životne sredine. Pobednici u 20 kategorija biraju se od strane stručnjaka, osim u slučaju poznatih ličnosti.


Tagovi: