Ćufte u sosu od belog vina

by | jun 19, 2012

POTREBNO JE:

Za ćufte:

  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • peršun
  • so
  • biber

Za sos:

  • ulje
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika senfa
  • 2 dl belog vina
  • peršun
  • so
  • biber

PRIPREMA:

1. Peršun, beli i crni luk sitno iseckati.

2. U posudu za mešanje staviti meso, dodati peršun, crni i beli luk, jaje, posoliti i pobiberiti te dobro izmešati.

3. Od pripremljene smese napraviti ćufte.

4. Ćufte pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.

5. Sos: na malo ulja upržiti brašno pa ga skloniti sa vatre, dodati senf, vino, posoliti, pobiberiti, dodati peršun pa vratiti na vatru da se ukuva.

6. Sos preliti preko ćufti i služiti.

Prijatno!

Recept Ivane Mitrović iz Niša

Izvor: Pošalji recept 

Tagovi: