Oporavak tela nakon porođaja

14.04.2012 u 16:00 časova Nema komentara

Nakon porođaja vašem telu je potrebno još najmanje tri meseca da bi se oporavilo, kažu stručnjaci. Velike su verovatnoće da se ono više nikada neće vratiti u ono stanje u kojem je bilo pre trudnoće, ali možete da učinite da se što pre vratite u formu.

Nekoliko faktora utiče na to koliko će vremena vašem telu biti potrebno da izađe iz tog perioda: vaše godine, da li vam je to prvi porođaj, koliko ste bili u formi pre trudnoće, režim ishrane, kao i geni. Vrlo je teško ustanoviti koliko dugo će trajati vaš oporavak i kod svake žene je tok oporavka je drugačiji.

Prvih nekoliko nedelja nakon porođaja biće vam najteže, jer će vam telo biti nateklo i bolno, dok ne izgubite svu tečnost iz organizma.

Ono što vi možete da uradite za sebe nakon prvih nekoliko nedelja jeste da spavate što više, kako bi se vaše telo što brže regenerisalo, i pijte što više tečnosti kako bi otoci nakon trudnoće spali.

Potom se polako vraćejte svojim svakodnevnim aktivnostima, poput kuvanja, spremanja svog doma, zahvaljujući čemu ćete se osećati normalnije i korisnije, ali i stabilnije u fizičkom smislu.

Lagane šetnje i vežbe takođe će vam dobro doći, ali se pre bilo kakvih ozbiljnijih aktivnosti konsultujte sa svojim lekarom.

Ključne reči: ,
Sviđa mi se (1 glasova)
Loading ... Loading ...
Povezane vesti:

Ostavite komentar

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.