Vesti

Crno vino i čokolada za bolje kosti!

Crno vino i čokolada za bolje kosti!

Resveratol, materija koja se nalazi u crnom vinu, grožđu, kakaou i u orašastim plodovima, ima antiupalna svojstva koja mogu sprečiti smanjenje gustine kostiju, piše Dejli mejl.
Danski naučnici su došli[...]

Detaljnije
Poziv na druženje: Četvrtkom na stepenicama!

Poziv na druženje: Četvrtkom na stepenicama!

Drage naše čitateljke,
S velikim zadovoljstvom, redakcija magazina „Pošalji recept“ poziva vas na druženje u okviru akcije Color Press Grupe „Četvrtkom na stepenicama“!
Prostorije naše redakcije u Temerinskoj 102 u[...]

Detaljnije

Slatkiš dana

Clipboard36

Slatki kolač sa krem sirom i suvim grožđem

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5

Priprema:
1. Kvasac razmrviti u mlakom mleku sa kašičicom šećera[...]

Detaljnije

Aranžiranje

RTEmagicC_2013_11_20_Sezona_slava_pribor_2

Dolazi vreme slava i proslava: Kako se pravilno postavlja sto

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći pri postavljanju stola za svečaniju trpezu.
Uložili ste trud i pripremili ukusne specijalitete. Sada je vreme da uživanje u gurmanlucima upotpunite savršeno postavljenim stolom. Nije bitno da li imate goste ili želite da priredite dragim osobama svečaniji ručak, pravilan raspored pribora za jelo[...]

Detaljnije

Najsvežiji recepti

Makarone sa paradajzom i pečurkama

Makarone sa paradajzom i pečurkama

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Predjela

Priprema:
1. Na malo ulja prodinstati crni luk i dodati seckanu šunku i pečurke.[...]

Varivo od tikvica i šargarepe sa mirođijom

Varivo od tikvica i šargarepe sa mirođijom

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Predjela

Priprema:
1. Luk sitno iseckati, a šargarepu očistiti i iseći na kockice[...]

Rolovano belo meso sa smokvama

Rolovano belo meso sa smokvama

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Glavna jela

Priprema:
1. Belo meso iseći na tanke šnicle i izlupati ga kuhinjskim čekićem.[...]

Gulaš od pečuraka

Gulaš od pečuraka

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Glavna jela

Priprema:
1. Šampinjone iseći na četvrtine, a bukovače i šitake na trake.[...]

Karamel šnite

Karamel šnite

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Deserti

Priprema:
Kore:
1. Pomešati polovinu brašna sa margarinom i jajima,[...]

Zoja torta

Zoja torta

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Deserti

Priprema:
1. Margarin penasto umutiti.[...]

Vina regiona

Vinarija

Vinarija “Vinum Lodi”: Nastavili tradiciju predaka, novac zarađen u Švajcarskoj uložili u podizanje vinograda!

Selo Feketić su osnovali kumani reformatske vere koji su se iz istočne Mađarske ovde doselili 1785. godine.[...]

Detaljnije
Vinarija

Vinarija “Filipajac”: Tradicija duga preko 100 godina!

Velika ljubav prema plemenitoj lozi i želja da obnove vekovnu tradiciju u proizvodnji vina navela ih je da 2012 registruju malu porodičnu vinariju u Vlasotincu.[...]

Detaljnije

Predlog današnjeg jelovnika

Torta od šampinjona

Torta od šampinjona

Priprema:
1. Praziluk iseći na kolutove, šampinjone na listove,[...]

Detaljnije
Flambirani bataci

Flambirani bataci

Priprema:
1. Kačkavalj izrendati i sjediniti sa mlevenom junetinom,[...]

Detaljnije
Kremasta torta

Kremasta torta

Priprema:
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 5 belanaca u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 5 kašika šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Na kraju dodati 100[...]

Detaljnije

Namirnica nedelje

Šipak

Šipak

Lekovita priroda – šipak: Masno ulje ove biljke je vrlo delotvorno za suvu kožu, čini je elastičnom, mekom i glatkom. Čaj od divlje ruže deluje efikasno kod umora, malaksalosti i[...]

Detaljnije

Zanimaju vas?