Baklava “Via del Gusto”

by | oktobar 14, 2013

baklava

Sastojci:

  • 200 g tankih kora
  • 120 g oraha
  • 60 g plazme
  • 60 g suvog grožđa
  • 30 g šećera
  • 3 dl vode
  • 5 g cimeta
  • kugla straćatele
  • kriška ananasa

Priprema:

1. Napravite fil od oraha, „plazme“ i suvog grožđa. Slažite po tri kore, pa preko njih mažite fil.
2. Kore isecite po dužini i motajte ih u trouglove, sve dok ne umotate baklavu do kraja. Stavite ih u rernu i pecite 20 minuta.
3. Za to vreme, napravite fil od šećera, vode i limunovog soka. Dobijenim filom prelijte ispečenu baklavu.
4. Služite uz kuglu straćatele i krišku svežeg ananasa.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: