1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 3.00 od 5)

Loading ... Loading ...
barbika

Priprema:

Kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Potom polako dodavati žumanca, ulje i vodu uz neprestano mućenje. Varjačom umutiti i brašno, te dodati prašak za pecivo i kakao.
2. Okrugli kalup obložiti papirom za pečenje, pa u njega uliti smesu. Koru peći na 180 °C oko 40 min.
3. Gotovu ohlađenu koru podeliti na 3 dela, pa svaku premazati pekmezom od višanja.

Fil:
1. U šerpu sipati 6 dl mleka, a u ostatku razmutiti puding.
2. Potom u ključalo mleko ukuvati razmućen puding i šećer, pa kada se sastojci istope i zgusnu, dodati i izlomljenu čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi. Zatim krem skinuti sa vatre i ostaviti ga da se ohladi.
3. Nakon toga u šerpicu sipati 1dl vode, potopiti želatin, pa staviti na ringlu da se otopi. (Ne sme da ključa!)
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, pa u njega polako sipati istopljeni želatin. Dobro promešati.
5. Ohlađen krem od čokolade izmikasti, pa kašiku po kašiku dodavati umućenu slatku pavlaku. Dobro sjediniti mikserom kako bi se dobio fin fil.

Finalni postupak:
Tortu filovati na sledeći način: kora, fil, cepane višnje, fil, kora, fil, cepane višnje, fil, kora.

ibolja igaz kanjiza

Recept Ibolje Igaz iz Kanjiže

  • Za kore:
  • 8 jaja
  • 240 g šećera u prahu
  • 200 g brašna
  • 4 kašike ulja
  • 4 kašike vode
  • 4 kašike kakaoa
  • 1/2 praška za pecivo
  • pekmez od višanja
  • Za fil:
  • 7 dl mleka
  • 2 pudinga od čokolade
  • 2 kesice želatina
  • 150 g čokolade
  • 4 dl slatke pavlake
  • 200 g šećera
  • 1 dl vode
  • 400 g oceđenih cepanih višanja