belinda
Priprema:
1. Ulupati 3 belanceta sa 3 kašike šećera, pa umešati 3 kašike mlevenih lešnika i kašiku griza.
2. Sve lepo sjediniti pa uliti u pleh i ispeći koru na 200 °C dok ne porumeni.
3. Od preostalog materijala ispeci još 3 kore.
4. U 2 dl ključalog mleka ukuvati umućena žumanca sa preostalim šećerom, te umešati 2 kašike brašna.
5. Potom dodati izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Ohladiti.
6. Ulupati margarin pa ga sjediniti sa ohlađenim kremom. Posebno umutiti 2 dl slatke pavlake pa dodati u fil.
7. Filovati: kora, fil… Premazati preostalom slatkom pavlakom.

Recept Snežane Đurić iz Drmna

Recept Snežane Đurić iz Drmna

  • 12 jaja
  • 22 kašike šećera
  • 12 kašika mlevenih
  • lešnika
  • 4 kašike
  • griza
  • 2 dl mleka
  • 250 g margarina
  • 5 dl slatke pavlake
  • 100 g bele mlečne čokolade
  • 2 kašike brašna