Danas za ručak pripremite račiće u umaku

by | avgust 25, 2015

Evo jednog fenomenalnog recepta za sve ljubitelje morskih plodova!
Pripremite račiće sa sirom i uživajte. Prijatno!

Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 400 g očišćenih rakova
– 1 manja glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 1/2 veze peršuna
– 1,5 dl belog vina
– 100 g buđavog sira
– 100 g trapista
– 150 g krem sira
– 40 g parmezana
– 2 dl neutralne pavlake
– 5 kašika maslinovog ulja
– 400 g testenine u obliku mašnica
– mešavina začina, biber

Priprema
1. Crni luk iseći na kockice, beli luk i peršun što sitnije iseckati.
2. Na maslinovom ulju propržiti crni i beli luk, a potom dodati račiće, peršun i pržiti 2 min. Sipati belo vino i dinstati na umerenoj temperaturi dok tečnost napola ne uvri.
3. Zatim dodati neutralnu pavlaku, trapist, parmezan, buđavi i krem sir. Začiniti po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije fina kremasta masa.
4. Testeninu obariti u slanoj vodi, ocediti je i preliti pripremljenim umakom.

Tagovi: