1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (1 glasova, prosek: 4.00 od 5)

Loading ... Loading ...
domaca pasteta

Priprema:

1. Očistiti crni i beli luk, pa ih iseckati. Belo meso otkostiti i iseći na krupnije komade, kao i sveže šampinjone i slaninu.
2. Sve iseckane sastojke izmešati i staviti u podmazanu tepsiju pa prekriti folijom i peći u rerni.
3. Ispečeno meso i povrće prohladiti, ocediti pa samleti u blenderu.
4. Mlakoj i kompaktnoj mlevenoj masi dodati so, 3 kašike margarina i malo bibera. Dobro promešati da se sastojci sjedine.
5. Paštetu presuti u ciniju premazanu margarinom i ostaviti je u frižider da se dobro ohladi.
6. Jelo dekorisati i poslužiti.

Recept Snežane Gavrilović iz Zaječara

Recept Snežane Gavrilović iz Zaječara

  • 3 kašike margarina + 1 za podmazivanje posude
  • 200 g pilećeg belog mesa
  • 200-300 g svežih šampinjona
  • 200 g slanine
  • 1 glavica crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • so, biber