Recept Bojane Mitić iz Jagodine

 

000

Priprema:

1. Izlomiti 200 g čokolade i otopiti je na pari sa 3 kašike ulja, tako da se dobije glatka masa.
2. Čokoladu malo prohladiti, a zatim u svaku korpicu sipati po pola kašicice (voditi računa o tome da ne bude razlivena po celoj korpici do rubova).
3. Korpice staviti u frižider na nekoliko minuta, kako bi se čokolada stegla.
4. Ponoviti postupak nalivanja čokoladom do rubova korpice, pa ih ponovo odložiti u frižider da se stegne.
5. Kada se čokolada dobro ohladi, izvaditi je iz korpica.
6. Nakon toga u činiju izlomiti preostalu crnu čokoladu i dodati 2 kašike ruma. U drugoj posudi izlomiti belu čokoladu i dodati nes kafu.
7. Zagrejati 300 ml slatke pavlake do tačke ključanja, a potom polovinom preliti crnu čokoladu, a drugu polovinu vruće slatke pavlake dodati u činiju sa belom čokoladom. Promešati dok se čokolade ne otope, a potom ih ostaviti da se ohlade.
8. Ohlađene umutiti mikserom da se dobije čvrsta krema.
9. Korpice puniti crnim, pa belim filom. Dekorisati šlagom od slatke pavlake.

  • 350 g crne čokolade
  • 3 kašike ulja
  • 150 g bele čokolade
  • 300 ml slatke pavlake + 50 ml za dekoraciju
  • 2 kašike ruma
  • 1 kesica nes kafe bez dodataka
  • papirne korpice