Piletina u sosu od šampinjona

by | jun 27, 2015

Piletina je dobar izvor vitamina B3, koji je neophodan za pretvaranje proteina, masti i ugljenih hidrata u energiju. Sadrži i vitamin B6 koji pozitivno utiče na nervni sistem, kao i selen. U nastavku vam donosimo recept za ukusan popodnevni ručak. Prijatno!

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Sastojci:
– 1 pileće belo meso
– 400 g pečuraka
– glavica crnog luka
– biber
– vegeta
– 1 kašika brašna
– 200 ml kisele pavlake

Priprema:
Piletinu iseckati na sitne kockice, povegetiti i pržiti dok ne porumeni. Gotovu piletinu izvaditi na tanjir ili neki drugi sud pa u ulju u kome se pržila propržiti glavicu crnog luka. Pečurke iseckati na listiće pa ih dodati luku, pobiberiti i posoliti. Dinstati dok pečurke ne omekšaju, dodati meso i nastaviti sa dinstanjem još 10-tak minuta. Dodati 1 kašiku brašna i malo ukrčkati sos. Skinuti sa vatre pa umešati kiselu pavlaku.

Posluživanje
Može se služiti uz pire krompir, suvi pirinač ili ko šta voli, a može i bez ičega samo s hlebom odličnog je ukusa.

Tagovi: