Predlog za ručak: Turli

by | novembar 21, 2015
Foto: Dobra Hrana Specijal

Foto: Dobra Hrana Specijal

Sastojci:
– 300 g junetine
– 300 g svinjetine
– 300 g piletine
– 2 glavice luka
– 2 plava patlidžana
– 2 zelene paprike babure
– 400 g pelata paradajza
– 600 g krompira
– 3 dl juneće supe
– 5 kašika ulja
– mešavina začina, so, biber

Priprema:
1. Meso, patlidžan, papriku i pelat paradajza iseći na kocke veličine 1 x 1 cm, luk sitno iseckati a krompir oguliti pa izrezati na kolutove debljine 3 mm.
2. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti crni luk, te dodati mešano meso i dinstati uz povremeno dodavanje juneće supe dok meso ne omekša, a na kraju ga začiniti po ukusu.
3. Na malo ulja prodinstati papriku i plavi patlidžan pa kad omekšaju dodati pelat paradajza, začiniti, te dinstati dok povrće ne omekša.
4. Zemljanu posudu nauljiti, pa prekriti slojem dinstanog mesa, preko naneti dinstano povrće, a zatim sloj krompira. Ovako pripremljeno jelo zaliti sa malo juneće supe, te staviti u zagrejanu rernu na 200°C i peći dok krompir ne omekša.

Tagovi: