Punjena patka

by | avgust 27, 2013

Punjena Patka

Sastojci:

  • 1 patka oko 2 kg
  • 50 g putera
  • 3 kašike vinjaka
  • 100 g mlevenog telećeg mesa
  • 100 g mlevenog svinjskog mesa
  • 30 g pistaća
  • 30 g parmezana
  • 1 zemička
  • 1 jaje
  • 1/2 veze peršuna
  • 200 g šitaka
  • 50 g suve kajsije
  • začin C, biber

Priprema:

1. Unutrašnjost patke očistiti i dobro oprati, pistaće samleti, šitake i suve kajsije iseći na kockice, zemičku potopiti u malo vode pa je dobro ocediti a peršun sitno iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno teleće i svinjsko meso, pistaće, parmezan, jaje, izmrvljenu zemičku, šitake, suve kajsije i peršun. Sastojke dobro izmešati i začiniti po ukusu.
3. Pripremljenim fi lom puniti unutrašnjost patke te je dobro zatvoriti pomoću čačkalica.
4. Tepsiju za pečenje premazati puterom pa staviti punjenu patku, prekriti je folijom i ostaviti da se peče oko 60 minuta.
5. Nakon 60 minuta skinuti foliju, patku fl ambirati vinjakom te je vratiti u rernu i ostaviti da se peče dok ne porumeni. Pečenu patku služiti uz bareno povrće.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: