Punjeni paradajz u testu

by | septembar 18, 2013

Paradajz

Sastojci:

  • 8 paradajza
  • 150 g pilećeg belog mesa
  • 150 g junetine od buta
  • 2 tikvice
  • 1 crni luk
  • 1 paprika babura
  • 1 jaje
  • 1 pečena paprika
  • 20 g parmezana
  • 4 kašike ulja
  • začin C, biber

Za testo:

  • 100 g brašna
  • 2 jajeta
  • 1,5 dl mleka
  • 1,5 dl vode
  • začin C, biber

Priprema:

1. Piletinu i junetinu samleti, iseći donji deo paradajza i izdubiti sredinu, a očišćene tikvice, papriku baburu, luk i pečenu papriku iseckati na kocke.
2. Na malo ulja pržiti luk dok ne porumeni, te dodati mleveno meso, unutrašnjost paradajza i papriku baburu, pa dinstati uz povremeno dolivanje vode.
3. U omekšalu papriku i meso dodati tikvice i pečenu papriku, začiniti i nastaviti sa dinstanjem dok svi sastojci ne omekšaju. U dinstanu ohlađenu masu dodati jaje i parmezan, pa dobro promešati.
4. Pripremljenom masom puniti paradajz, te ga poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju i peći u zagrejanoj rerni.
5. Posebno pripremiti testo od mleka, jaja, brašna i vode, pa ga začiniti po ukusu.
6. Pripremljenim testom zaliti napola pečeni paradajz i vratiti ga u rernu dok se testo ne ispeče.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: