Skuša na žaru

by | april 30, 2013

Sastojci:

  • 4 veće skuše
  • 4 čena belog luka
  • 1/2 veze peršuna
  • 1 limun
  • 1/2 kašičice seckanog ruzmarina
  • 3 dl maslinovog ulja
  • 2 dl belog vina
  • mešavina začina, biber

Način pripreme:

1. Skuše očistiti i odseći im glave. Zatim ih isfiletirati (uzdužno preseći napola i izvaditi središnji deo kičme).
2. Beli luk iseći na kolutove, a peršun što sitnije iseckati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti sok od limuna, maslinovo ulje, belo vino, peršun, ruzmarin, beli luk i začine po ukusu.
4. U pripremljenu marinadu potopiti filete skuše i ostaviti ih da odstoje u frižideru najmanje 120 min.
5. Potom filete ocediti od marinade i nanizati ih na štapiće za ražnjiće.
6. Prethodno pripremiti roštilj pa kada ostane samo žar poslagati filete skuše i pržiti ih dok ne porumene sa obe strane.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: