1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 4.50 od 5)

Loading ... Loading ...
slani rolat

Priprema:

1. U šerpi sjediniti mleko, margarin i malo soli po ukusu pa kuvati dok ne proključa. Zatim postepeno dodavati brašno, mešajući žicom dok se ne zgusne.
2. U ohlađenu smesu dodavati jedno po jedno jaje i umutiti mikserom.
3. U pleh obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni. Pečeni rolat uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
4. Pripremiti fil: umutiti pavlaku i krem sir pa dodati seckane krastavce, rendani kačkavalj, šunkaricu i peršun.
5. Pečenu koru premazati filom i urolovati.

Recept Zorice Gijevske iz Niša

Recept Zorice Gijevske iz Niša

  • 5 dl mleka
  • 120 g margarina
  • 120 g brašna
  • 5 jaja
  • so
  • 200 g krem sira
  • 1 dl pavlake
  • 200 g šunkarice
  • 200 g kačkavalja
  • 3 kisela krastavca
  • 1 kašičica seckanog peršuna