1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (1 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
svilena torta

Priprema:

1. Umutiti čvrst sneg od 7 belanaca.
2. Dodati 300 g šećera i dobro umutiti mikserom, pa dodati kašiku sirćeta.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje, sipati u njega smesu od belanaca i sušiti koru u zagrejanoj rerni na 150 °C narednih 20 minuta. Zatim smanjiti temperaturu na 50 °C i peći oko 3 sata.
4. Kada se kora osuši, preseci je uzdužno na 2 jednaka dela.
5. U šerpu staviti 7 dl mleka da provri.
6. Posebno umutiti 7 žumanaca sa 200 g šećera i 7 kašika brašna, te smesu sipati u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
7. Kada se masa dobro ohladi, dodati margarin i dobro umutiti.
8. Fil podeliti na jednake delove. U prvi deo dodati 100 g čokolade iseckane na kockice i 100 g iseckanih žele bombona. U drugi deo dodati 10 iseckanih čokoladnih bananica.
9. Filovati sledećim redosledom: kora, fil od čokolade i žele bombona, kora, fil od čokoladnih bananica i na kraju šlag.

Recept Bojane Knežić iz Vrbasa

Recept Bojane Knežić iz Vrbasa

  • Za koru:
  • 7 belanaca
  • 300 g šećera
  • 1 kašika sirćeta
  • Za fil:
  • 7 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 7 dl mleka
  • 7 kašika brašna
  • 250 g margarina
  • 100 g čokolade
  • 100 g žele bombona
  • 10 čokoladnih bananica
  • 3 šlaga