zapecena piletina

Priprema:

1. Krompir oguliti i iseći na kocke pa ga obariti u slanoj vodi. Potom ga ispasirati i sjediniti sa puterom, mlekom i začinima po ukusu.
2. Piletinu iseći na kocke, a šampinjone na listove. Na vrelom ulju pržiti prvo šampinjone dok ne porumene, a zatim ih izvaditi, staviti piletinu pa i nju pržiti dok ne porumeni.
3. Prženu piletinu i šampinjone sjediniti te dodati senf, pavlaku i začine po ukusu i promešati.
4. U nauljenu vatrostalnu činiju sipati pire krompir i poravnati. Preko krompira rasporediti smesu od piletine i šampinjona, preliti pavlakom za kuvanje i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.

  • 600 g belog krompira
  • 1 dl mleka
  • 40 g putera
  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 400 g šampinjona
  • 1 kašika senfa, ulje
  • 2 dl pavlake
  • 3 dl pavlake za kuvanje
  • 150 g kačkavalja
  • mešavina začina