Veroljub Zmijanac

Veroljub Zmijanac se od 2009. godine redovno bavi trčanjem. Momenat kada je te godine završio Beogradski maraton ispostaviće se da je bio važan korak u njegovom životu. Na profesinalnom planu nastao je sada najveći regionalni magazin za trčanje - Trčanje.rs, a kasnije prvi urbani trkački klub - Belgrade Running Club. Na ličnom planu, maraton je poslužio kao impuls za razvoj „aktivne porodice“ u kojoj svi članovi kroz trčanje žive najbolje verzije sebe i međusobno se podržavaju u promenama. Veroljub veruje u predak ljubavi. Školuje se u oblasti lajf koučinga u Sloveniji. Pliva, vozi bicikl i trči, sve ukupno trenira triatlon na takmičarskom nivou. Poslednjih godinu dana suprug, a poslednjih 6 meseci roditelj.

 

Tatjana Šešum

Tatjana Sesum je psiholog koji se bavi bracnom i porodicnom psihoterapijom kao i kognitivno bihejvioralnom psihoterapijom u privatnom Savetovalistu Komunikacije u Beogradu. Interesovanje za holisticko zdravlje je usmerava ka homeopatiji i floriterapiji. Od 2008. se bavi homeopatijom a od 2009. i floriterapijom. Predstavnik je Instituta za cvetne esencije iz Kalifornije u Srbiji i jedan je od kreatora autohtone linije cvetnih esencije pod nazivom Balkanske cvetne esencije. Edukator je u oblasti floriterapije, pisac i prevodilac knjiga iz oblasti popularne psihologije. Posebno je interesuju teme tipa izbora partnera kod mladih, lekovito citanje ili biblioterapija, odnos majki i cerki i oceva i cerki, kreativnosti i mnoge druge.

 

Tamara Ognjević

Istoričar umetnosti, gastroheritolog i književnik, art addict i PR guru, VIP vodič kroz misteriozne hodnike kulturne istorije, chief undercover specijalizovana za gozbe iz epoha u kojima su ljudi hranili duh i telo, Tamara Ognjević se rodila na vreme da isprati 20. i dočeka 21. vek. U novinarstvu je provela onoliko koliko je bilo potrebno da nauči sve tajne zanata, ali ne i dovoljno da se izleči od zarazne ljubopitljivosti koju je sa sobom ponela u čudesni lavirint nauke. U nameri da zadrži poziciju nezavisnog stručnjaka koji uživa neograničenu slobodu mišljenja i kreativnog delanja 2009. godine osnovala Artis Centar za istoriju, teoriju i menadžment umetnosti. Autor je brojnih eseja, studija, članaka, likovnih kritika, teoretskih tekstova i knjiga iz oblasti umetnosti, ali i pripovedne i romanske proze. Kao kustos, predavač, menadžer u kulturnoj industriji-ekspert za PR i marketing heritologije, likovne i primenjene umetnosti potpisuje najrazličitije istraživačke i kreativne projekte – od autorskih izložbi preko multimedijalnih programa do autentičnog art & study koncepta unutar kulturnog turizma. Utemeljivač je nove naučne discipline gastronomske heritologije (skraćeno gastroheritologija) koja ima za cilj da sintetizuje znanja vezana za za hranu i obedovanje iz oblasti istoriju umetnosti, kulturnu istorije, arheologije, antropologije, etnologije, gastronomije i drugih nauka koje se bave ishranom, njenim kulturnim obrascima i simboličkim značenjima. Nosilac je značajnih strukovnih i književnih priznanja među kojima je posebno ponosna na Visoko priznanje akademije „Ivo Andrić“ za književnost 2005. i Majsku nagradu ULUPUDS-a koju je dobila 2013. za monografiju “Blago Srbije, kulturno-istorijska baština”. Živi u Beogradu. Radi širom planete.

 

 

Miodrag Manigoda

Dr Miodrag Manigoda rođen je 04.04.1972. u Konjicu. Živi u Beogradu. Medicinski fakultet Univerziteta u Nišu završio početkom 1999.g. odbranivši diplomski rad „Visinska dijagnostika kome“. Zaposlio se kao asistent pripravnik na Medicinskom fakultetu u Foči, Univerziteta u Srpskom Sarajevu, na predmetu farmakologija sa toksikologijom i počeo raditi kao klinički lekar na Odeljenju neuroogije i psihijatrije Kliničke bolnice Foča. Završio postdiplomsku edukaciju na Medicinskom fakultetu u Foči. Dobio specijaizaciju iz neurologije početkom 2002.g., koju je u celini obavio na Institutu za neurologiju Kliničkog centra Srbije. Položio specijalistički ispit novembra 2006.g. Stručno se usavršavao na Klinici za neurologiju Univerziteta u Hajdelbergu u Nemačkoj tokom 2003.g. Završio Nacionalnu školu za neuroangiologiju pri Medicinskom fakultetu u Beogradu u junu 2008.g. Od juna 2007.g. radi kao specijalista neurologije u Domu zdravlja „ Dr Ristić“ članici MEDIGROUP. Oženjen, otac dvoje dece.

Peđa Filipović

Autor i predavač Škole masaže "Profesional" po autorizovanim metodama i tehnikama masaza, u AD "Djuro Salaj" u Beogadu vec 25 godina i do sada edukovao preko 30 ooo studenata. Kreator wellness koncepta i edukator terapeuta u Hotelu "Mediteran " u Becicima i autor prvog CG wellness brenda "Montenegro-Mediteran masaza" Kreator wellness koncepta i edukator terapeuta u Banji Koviljaci i Ribarskoj banji i autor njihovih zastitnih wellness brendova "Kraljicina snaga" i "Tretman Ribari" Autor beogradskog wellness koncepta koji se primenjuje u Jai Thai centru. Kreator "Beogradske masaze" Dobitnik Wellness award 2007. I 2010. god za edukacije i inovativne metode masaza i za dizajnera wellness koncepta. Nagrade dodeljene od strane srtucnog zirija novinara i strucnjaka za turizam i wellness u akciji Pronovisemo najbolje u Srbiji. Edukator teraputa po svom autorizovanom konceptu masaza u novom selfness pristupu u Termama Tuhelj u Hrvatskoj i Olimiji u Sloveniji. Zavrsio glumacku akademiju i sertifikovani je instruktor joge. Trenutno na postdiplomskim studijama telesne psihoterapije.

 

Ljiljana Filipović

Porodični psihoterapeut, edukacije za zvanje porodičnog psihoterapeuta 2001 - 2007 ● Napredni nivo edukacije za sistemsku praksu sa porodicama, parovima i pojedincima, Institute of Family Therapy, London, Velika Britanija, 2004-2007 ● Edukacija iz sistemske porodične terapije, Institut za Mentalno zdravlje, Beograd, 2001-2004 ● Napredni nivo edukacije iz REBT terapije, Albert Ellis Institute, New York, SAD, 2000-2003 ● Bazični kurs iz geštalt terapije, Geštalt studio Mladena Kostića, Beograd, 1999.

 

Live streaming:

Ceo tok konferencije moći će da se prati širom planete putem live-streaminga IT TV i na lepotaizdravlje.rs
Twit wall: #VITKIZDRAVI2014
Prijave učešća: ivana.petrovic@color.rs

Medijska pokrivenost:

Magazini i internet portali Color Press Grupe, akreditovani novinari štampanih medija, televizijskih i radio stanica, novinskih agencija, internet portala, kao i nezavisni blogeri...
Medijski partneri: