Banana kocke

by | avgust 21, 2013

Banana kocke

Za kore:

  • 8 belanaca
  • 250 g šećera
  • 50 g čokolade
  • 50 g margarina
  • 120 g brašna

Za fil:

  • 8-10 banana
  • 8 žumanaca
  • 0,5 l mleka
  • 100 g brašna
  • 2 vanil-šećera
  • 250 g šećera
  • 250 g putera
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 3 kašike ulja

Kore:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer, muteći sve vreme.
2. Posebno otopiti 50 g čokolade i margarin, te dodati snegu od belanaca. Na kraju umešati brašno i polako promešati varjačom.
3. Četvrtasti pleh obložiti papirom za pečenje, te sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni 40 minuta na 180 °C. Pečeno testo ostaviti da se ohladi, pa preseći uzdužno na pola kako bi se dobile dve kore.

Fil:

1. Žumanca, šećer i brašno razmutiti sa malo mleka, a ostatak mleka prokuvati.
2. U ključalo mleko umešati pripremljenu masu, te nastaviti sa kuvanjem, mešajući sve vreme, dok se masa ne zgusne.
3. Zgusnutu masu skloniti sa ringle, dodati 100 g čokolade izlomljene na kocke, kraju umešati brašno i polako promešati varjačom.
3. Četvrtasti pleh obložiti papirom za pečenje, te sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni 40 minuta na 180 °C. Pečeno testo ostaviti da se ohladi, pa preseći uzdužno na pola kako bi se dobile dve kore.

Fil:

1. Žumanca, šećer i brašno razmutiti sa malo mleka, a ostatak mleka prokuvati.
2. U ključalo mleko umešati pripremljenu masu, te nastaviti sa kuvanjem, mešajući sve vreme, dok se masa ne zgusne.
3. Zgusnutu masu skloniti sa ringle, dodati 100 g čokolade izlomljene na kocke, te sačekati da se otopi, zatim dobro izmešati i ostaviti da se ohladi.
4. U ohlađenu masu dodati omekšao puter, te mutiti dok se ne dobije kompaktna celina.

Finalni postupak:

1. Prvu koru premazati polovinom fi la, poređati banane te naneti drugu polovinu fila (ostaviti malo fi la za premaz).
2. Preko fi la staviti drugu koru, pa kolač premazati ostatkom fi la i na kraju poređati banane.
3. Ostatak čokolade otopiti sa malo ulja i preliti preko kolača.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: