Banana split torta

by | jun 29, 2012

SASTOJCI: 

Za koru:

  • 600 g čajnih kolutića
  • 200 g margarina
  • 200 mlsoka od ananasa
  • 100 gmlevenih lešnika

Za fil:

  • 800 ml kokosovog mleka
  • 500 ml vode
  • 100 g sojinog mleka u prahu
  • 3 pudinga od vanile
  • 4 kašike šećera
  • 100 g crne čokolade
  • 100 g mlevenih čajnih kolutića
  • 10 seckanih bananica
  • 200 g mlevenih oraha
  • 1 pakovanje malina
  • 2 pudinga od maline

Ostalo:

  • čokoladne mrvice
  • banana čips
  • 2 banane

PRIPREMA:

1. U odgovarajućoj posudi pomešati otopljeni margarin, 100 g mlevenih lešnika, mlevene čajne kolutiće i sok od ananasa.

2. Smesu sipati u kalup za tortu tako da prekrije dno i zidove.

3. Skuvati kokosovo mleko i vodu sa sojinim mlekom u prahu i šećerom, dodati razmućeni puding i ostaviti da se fil zgusne.

4. Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 100 g mlevenih čajnih kolutića i mlevene orahe (fil I), a u drugi čokoladu i čokoladne bananice (fil II).

5. U posudi sjediniti maline, 4 kašike šećera i 2 pudinga od maline te skuvati na tihoj vatri. Smesu sipati u ovalnu posudu i ostaviti da se ohladi.

6. Na koru sipati fil I, a zatim na sredinu izručiti ohlađene maline. Na krajeve poređati banane i odozgo sipati fil II.

7. Gotov kolač posuti čokoladnim mrvicama i banana čipsom. Ostaviti preko noći u frižideru da se stegne.

Recept Sanje Gostović iz Inđije

Izvor: Pošalji recept 

Tagovi: