Čokoladne praline

by | maj 6, 2013

Cokoladne-praline

Sastojci:

  • 250 g crne čokolade za kuvanje
  • 150 g bele čokolade
  • 80 g lešnika
  • 100 g margarina
  • 100 g kesten pirea
  • 2 kašike ruma
  • 6 kašika ulja
  • 100 g mlevenog keksa

Način pripreme:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti 150 g izlomljene crne čokolade za kuvanje sa tri kašike ulja i zagrevati na pari dok se ne dobije ujednačena smesa. Na isti način rastopiti belu čokoladu sa preostalim uljem.
2. Polovinu silikonskih modlica pomoću četkice premazati otopljenom belom čokoladom, a drugu polovinu crnom. Ostaviti u frižideru da se stegne.
3. Posebno sjediniti kesten pire, 100 g otopljene crne čokolade, umućen margarin, mleveni keks, rum i 40 g mlevenih lešnika. Sve sastojke dobro izmešati.
4. Kada se čokolada u silikonskim modlicama stegne, izvaditi je iz frižidera. Preko čokolade naneti malo fila a zatim u svako udubljenje staviti po jedan lešnik i prekriti filom. Poravnati i premazati preostalom otopljenom čokoladom. Vratiti u frižider da se stegne.
5. Stegnute praline pažljivo izvaditi iz kalupa i dekorisati po želji.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: