Keks torta od malina

by | septembar 29, 2012

za 10 osoba

POTREBNO JE: 

Za koru:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 150 g šećera u prahu
  • 200 g margarina
  • 4 žumanceta
  • 2 dl soka od maline

Za fil:

  • 600 g švapskog sira
  • 2 dl slatke pavlake
  • 150 g šećera u prahu
  • 350 g malina
  • 2 želatina u prahu (20 g)
  • 8 kašika vode

Za dekoraciju:

  • 4 belanceta
  • 200 g šećera

PRIPREMA: 

Kora:

1. Mleveni keks preliti sokom od maline i dobro izmešati.

2. Posebno umutiti omekšao margarin, šećer u prahu i žumanca.

3. Natopljeni keks sjediniti sa smesom od žumanaca pa dobro izmešati.

Fil:

1. Želatin preliti vodom i ostaviti da nabubri.

2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst
šlag.

3. Posebno umutiti švapski sir sa šećerom u prahu.

4. Sjediniti smesu od sira sa šlagom od slatke pavlake, dodati želatin i maline te polako promešati varjačom.

Finalni postupak:

1. Pripremljenu smesu za koru preručiti u kalup za tortu i od nje ručno oblikovati koru.

2. Preko kore sipati fil od malina, poravnati i ostaviti da se stegne.

3. Posebno ušpinovati šećer sa malo vode u gust sirup.

4. Belanca umutiti u sneg pa postepeno dolivati sirup i mutiti dok se ne dobije čvrst šam.

5. Pripremljeni šlag od belanaca premazati preko torte.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: