Korpice od belanaca s čokoladnim musom i voćem by 24Kitchen

by | januar 17, 2013

Sastojci:

  • 4 belanca
  • 125 g kristal šećera
  • 125 g šećera u prahu
  • 10 g gustina
  • 200 g tamne čokolade
  • 200 g mlečne čokolade
  • 400 ml slatke pavlake
  • 1 kivi
  • 1 banana
  • 1 mango
  • 1 šljiva

Način pripreme:

1. Za puslice od belanaca umutite belanca mikserom. Sipajte kristal šećer i nastavite da mešate sve dok ne nastane pena. Zatim u dva navrata dodajte šećer u prahu, rukom mešajući smesu od belanaca. Dodajte gustin i promešajte.

2. Smesu od belanaca stavite u špric s glatkim vrhom. U veliku plitku posudu, prekrivenu papirom za pečenje, stavite dva kalupa za mafine, ali okrenuta naopako. Oko svakog kalupa sipajte smesu od belanaca, od dole prema gore u obliku spirale. Korpice od belanaca sušite na 80 stepeni najmanje dva sata.

3. Rastopite crnu čokoladu na pari. Četkicom nanesite tanak sloj čokolade po unutrašnjosti korpica.

4. Rastopite mlečnu čokoladu na pari. Rukom umutite pavlaku, neka ostane polu tečna. Sipajte mlaku mlečnu čokoladu i pažljivo mešajte. Korpice ispunite čokoladnim musom.

5. Korpice ukrasite kolutićima banane i kivija, kriškom manga i šljive.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: