Musaka od kiselog kupusa

by | mart 13, 2012

Sastojci:

1 kg kupusa ribanca
500 g mlevenog mesa
300 g pirinča
300 g mlevenog suvog mesa
3 manje glavice luka
so, biber i mešavina začina
malo margarina za podmazivanje tepsije

Za preliv:

4 jajeta
1 pavlaka

Priprema:

1. Kupus dinstati oko pola sata
2. Meso sa seckanim lukom dinstati oko pola sata. Začiniti po ukusu.
3. Pirinač prokuvati u slanoj vodi (ali ga ne prekuvati) i ocediti.
4. Suvo meso samleti
5. Duboku tepsiju srednje veličine ili veću vatrostalnu činiju podmazati margarinom, sipati polovinu ribanca i ravnomerno ga rasporediti, pa na to poređati dinstano mleveno meso, mleveno suvo meso, kuvani pirinač i prekriti ostatkom ribanca.
6. Jaja ovlaš umutiti sa pavlakom, umereno posoliti mešavinom začina i preliti musaku. Viljuškom malo podizati musaku da bi upila preliv.
7. Peći na 180 stepeni do 40 minuta.

Prijatno!

Recept Ane Veljić iz Beograda
Izvor: Pošalji recept

Tagovi: