Pastrmke sa bademom

by | jun 19, 2009


Lepota  i Zdarvlje - recepti - pastrmke sa bademom


POTREBNO JE: (za 5 osoba)

Vreme pripreme: 60 min.
Posno jelo

 

  • 5 pastrmki po 300 g
  • 1 veza peršuna
  • 3 limuna
  • 5 čenova belog luka
  • 150 g badema
  • 3 dl maslinovog ulja
  • mešavina začina
  • bosiljak, so, biber

PRIPREMA:

1. Pastrmke očistiti i dobro oprati. Beli luk, bademe i peršun sitno iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti polovinu peršuna, bosiljak, sok od 1 limuna i bademe, te začiniti po ukusu.
3. Pripremljenom mešavinom napuniti unutrašnjost pastrmki, pa ih premazati maslinovim uljem i staviti na roštilj da se peku sa obe strane kako bi porumenele.
4. Posebno sjediniti beli luk, ostatak peršuna i maslinovog ulja sa sokom od 2 limuna, te začiniti po ukusu.
5. Pečene pastrmke preliti pripremljenim prelivom.

 

REČ PLUS:

Promene navika u ishrani I promenu popularnosti određenih vrsta hrane tokom poslednjeg veka stvorile su neuravnoteženost između nivoa Omega-3 i Omega-6 (obe su poli-nezasićene masne kiseline), i ova neuravnoteženost je postepeno doprinjela zdravstvenim problemima.

 

Izvor:  

Tagovi: