Pečena skuša

by | maj 1, 2012

SASTOJCI:

2 skuše
1 šargarepa
4 čena belog luka
maslinovo ulje
malo soli
malo mešavine začina
sok od pola limuna
6 krompira
1 kisela pavlaka
malo maslaca
malo mirođije

PRIPREMA:

1. Skuše očistiti i uzdužno raseći, pa ih malo posoliti.
2. Šargarepu i beli luk sitno iseckati.
3. Pomešati šargarepu i beli luk, pa dodati sok od pola limuna, mešavinu začina i soli po ukusu.
4. Ovim filom napuniti skuše.
5. Aluminijumsku foliju premazati maslinovim uljem i u nju umotati ribe, pa ih peći u ugrejanoj rerni na 200 °C oko 30 minuta.
6. Oljuštiti i obariti krompir.
7. Otopiti malo maslaca i dodati jednu kiselu pavlaku i malo mirođije, pa preliti krompir.
8. Skušu sluziti sa barenim krompirom i prelivom od pavlake.

Recept Anđelke Maravić iz Beograda
Izvor: Pošalji recept

Tagovi: