Pita sa jabukama

by | maj 28, 2009
Lepota i zdravlje - recepti - pita od jabuka

POTREBNO JE:

  • 2 žumanceta i jedno celo jaje,
  • 7-8 jabuka,
  • 150 g brašna,
  • 250 g šećera,
  • 150 g putera,
  • 1,5 dl mleka,
  • kašičica cimeta.

PRIPREMA:

Dobro umutiti žumanca i jaje sa 150 g šećera. Potom dodati brašno, mleko i cimet. Kad postane penasto, staviti u kalup za pečenje. Testo prekriti jabukama isečenim na listiće. Posuti jabuke sa 100 g šećera i cimetom, i zaliti ih otopljenim puterom. Peći 45 minuta na temperaturi od 160 stepeni Celzijusa.

Dekoracija: Od karamelizovanog šećera napraviti željenu šaru na aluminijumskoj foliji. Kad se ohladi, skinuti sa folije i dekorisati kolač.

 

REČ NUTRICIONISTE:

Kraljica među voćem, Njeno visočanstvo Jabuka. Osvežavajuća, kiselo-slatkog ukusa i svojstvene arome sadrži korisne materije koje podstiču rad imunološkog sistema, sprečava taloženje masti u jetri, štiti od karcinoma, olakšava probavu…

Energetska vrednost: 3.156 kcal

 

Izvor: Restoran „Tribeca“

Tagovi: