Pita sa šampinjonima

20.02.2012 u 9:00 časova Nema komentara

Lagana pita sa šampinjonima. Može se služiti kao predjelo, a uz jogurt može biti sjajan doručak.

Sastojci:

kore za pitu ili gibanicu

- 300 g šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- 3 kašike ajvara
- 1 kašika soli
- origano
- 1/2 šolja ulja

Priprema:

1. Izdinstajte na ulju sitno isečen crni luk, pa dodajte šampinjone. Kada se dobro izdinstaju šampinjoni i luk dodajte soli po ukusu i malo origana.

2. Kore podelite na četiri jednaka dela. Svaki deo premažite ajvarom i ravnomerno rasporedite izdinstane šampinjone.

3. Uvijte u rolne, premažite uljem i pecite u podmazanom plehu.

4. Kada dobije rumenu boju pitu izvadite iz rerne i poprskajte hladnom vodom, a potom prekrijte krpom i ostavite da odstoji pola sata .

Ključne reči: ,
Sviđa mi se (3 glasova)
Loading ... Loading ...
Povezane vesti:

Ostavite komentar

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.