RECEPT: Losos Skandinavija

by | decembar 23, 2009

Losos Skandinavija

POTREBNO JE (za jednu osobu):

  • 200 g fileta lososa,
  • 40 g maslinovog ulja,
  • 30 g tikvica,
  • 30 g plavog patlidžana,
  • 30 g šargarepe,
  • 30 g praziluka,
  • 30 g pečuraka i
  • 30 g paprika.

za sos:

  • sok od 60g limuna,
  • 30 g meda,
  • 30 g pavlake (milerama),
  • 3 g soli

PRIPREMA:
Na tihoj vatri izgrilovati prvo losos a zatim i povrće sečeno na kolutove.
Priprema sosa: u vreo mileram umešati med, limunov sok i so. Ne kuva se.

Kako se služi: Na topao tanjir složiti grilovano povrće a preko toga položiti filete lososa. Potom preliti  sosom i ukrasiti. Kalorija (po porciji): 180

REČ PLUS:
Jela od lososa sa razlogom možemo nazvati „čuvarom mladosti“. „Imidž“ mu je sasvim realno zasnovan na
bogatstvu visokokvalitetnim belančevinama, mineralima vitaminima (tiamin, niacin, riboflavin, vitamin B6 i B12) i omega-3 masnim kiselinama. U prefinjenom jelu SKANDINAVIJA „lekovita moć“ lososa dodatno je pojačana medom i sokom od limuna.

Tagovi: