RECEPT: Salata sa pečenom paprikom

by | novembar 9, 2009

SALATA SA PECENIM PAPRIKAMA recept

POTREBNO JE: (za 4 osobe)
Vreme pripreme: 35 min.

  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 8 pečenih paprika
  • 150 g kačkavalja
  • 2 dl pavlake
  • 150 g majoneza
  • 1 glavica crvenog luka
  • 50 g kikirikija
  • 1 veza vlašca
  • 1 pakovanje korpica za salatu
  • 5 kašika ulja
  • mešavina začina
  • so, biber

 

PRIPREMA:

1. Piletinu istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu, a zatim pržiti na ulju dok ne porumeni. Kada se piletina ohladi, iseći je na kockice.
2. Pečenu papriku oljuštiti, očistiti od semena i iseckati, takođe, na kockice. Kačkavalj izrendati na krupno rende, luk iseći na rebarca, a kikiriki i vlašac što sitnije iseckati.
3. U odgovarajućoj posudi umutiti pavlaku i majonez, pa dodati piletinu, pečenu papriku, kačkavalj, crveni luk, kikiriki i začine po ukusu, te lagano promešati.
4. Pripremljenom salatom puniti korpice, posuti ih vlašcem i staviti u frižider da se ohlade.

 

REČ PLUS:

Povrće, zahvaljujući svom visokom sadržaju vitamina, minerala,
celuloze, te niskom učešću masnoće, ima u ishrani neprocenjivu ulogu.
Količina vitamina i minerala različita je od vrste do vrste, kao i
podneblja u kojem povrće uspeva. Svoj ukus duguju sadržaju eteričnih
ulja.

 

Izvor:  

Tagovi: