Rižoto od integralnog pirinča

20.01.2012 u 9:38 časova Nema komentara

Sastojci:

- 30 g putera,
- supene kašike maslinovog ulja,
- 225 g smeđeg integralnog pirinča,
- 225 g iseckanih pečurki,
- 225 g iseckanog luka,
- 1 češanj luka, samleven,
- 1 l pilećeg bujona ili supe,
- 120 g parmezana.

Postupak:

1. U dubljoj šerpi zagrejte puter i ulje. Dodajte pirinač i pomešajte ga da se sjedini sa maslacem i uljem. Dodajte pečurke, luk, beli luk i dinstajte dok luk ne postane svetlo braonkast ili dok ne omekša.

2. Ako bujon ili supa nije zagrejan, onda u posebnoj šerpi zagrejte tečnost.

3. Dodajte pirinču jednu šolju bujona, promešajte pirinač i dinstajte ga na blagoj temperaturi povremeno mešajući sve dok pirinač ne upije bujon (ne dozvolite nikada da pirinač bude potpuno suv). Dodajte još jednu šolju bujona i ponavljajte ove postupke sve dok ne istrošite bujon. Kada je pirinač gotov, sklonite šerpu sa vatre i pomešajte parmezan.

Porcije: 4;

Priprema: 10 minuta;

Kuvanje: 1 sat i 10 minuta;

Ukupno: 1 sat i 20 minuta.

Autor: www.klinikaPERINATAL.com

Sviđa mi se (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...
Povezane vesti:

Ostavite komentar

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.