Rižoto s pršutom

by | decembar 16, 2011

Sastojci:

– 10 dkg pršuta
– 1 šoljica pirinča (2 dcl)
– 1 glavica luka
– 1 dcl belog vina
– maslac
– 1 žumanjak
– naribani parmezan

Priprema:

Na mešavini maslinovog ulja i maslaca popržite luk. Dodajte polovinu pršuta narezanog na kockice i pržite dok ne promeni boju, pa dodajte pirinač. Mešajte minut-dva i polijte vinom. Nakon što alkohol ispari, počnite da dodajete vodu. Bitno je da čitavo vreme mešate i dolivate vodu malo po malo. Kad je pirinač skoro gotov, dodajte drugu polovinu pršuta i kuvajte još jedan minut.

Dodajte žumanjak, maslac i naribani parmezan, zatim promešajte i ostavite rižoto 5-10 minuta. Nakon toga možete da servirate ručak.

Tagovi: