Rolat sa piletinom

by | oktobar 24, 2011

 

 

 

 

 

 

 

5 tankih kora za pitu
400 g mladog sira
3 jajeta
1 prašak za pecivo
2 dl mleka + mleko za premazivanje
200 g pileće salame
5 kiselih krastavaca
2 veće šargarepe
250 g švapskog sira
0,5 dl ulja
so

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Priprema:

 

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti izmrvljen mladi sir, jaja, prašak za pecivo i mleko. Posoliti po ukusu i polako promešati.
2. Dno nauljenog pleha prekriti dvema korama za pitu. Preko gornje kore naneti jednu trećinu fila i ravnomerno ga rasporediti, te prekriti trećom korom. Koru premazati drugom trećinom fila i preklopiti četvrtom korom. Na kraju naneti preostali fil i završiti petom korom.
3. Poslednju koru premazati mešavinom ulja i mleka, i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru prekriti vlažnom krpom da omekša, a potom je urolovati.
5. Zatim pripremiti fil: šargarepu obariti i iseći na kockice, kisele krastavce i pileću salamu takođe iseći na kockice.
6. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir, pileću salamu, kisele krastavce, šargarepu i začine po ukusu te polako promešati.
7 Ohlađenu koru odviti i premazati je pripremljenim filom a zatim ponovo urolovati. Rolat zamotati u suvu krpu i staviti u frižider da se stegne. Kada se rolat dobro stegne, iseći ga na parčad.

 

Tagovi: