Salata sa tunjevinom

by | jul 5, 2009


Lepota i Zdravlje - Recepti - Salata sa tunjevinom


POTREBNO JE:
(za 4 osobe)

Vreme pripreme: 35 min.

  • 2 jajeta
  • 3 paradajza
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 konzerve tunjevine
  • 4 kisela krastavca
  • 1,5 dl biljne pavlake
  • 100 g majoneza
  • 300 g spiralne testenine
  • 1 kašika ulja
  • mešavina začina, so, biber

 

PRIPREMA:

1. Testeninu obariti u slanoj vodi, a zatim je procediti, poprskati uljem da se ne slepi, te ostaviti da se ohladi. Jaja takođe obariti.
2. Paradajz iseći na kockice, krastavce na štapiće, a luk na rebarca. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i dobro je ocediti od suvišnog ulja.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti obarenu testeninu, tunjevinu, krastavce, paradajz i luk, pa preliti mešavinom biljne pavlake i majoneza te začiniti po ukusu.
4. Obarena jaja iseći uzdužno na kriške i njima dekorisati pripremljenu salatu.


REČ PLUS:

Možda je tunjevina malo zapostavljena u našoj ishrani, ali bodibuilderi širom svete oduševljeni su ovom izvrsnom, nemasnom ribom koja je tako postala njihova gotovo svakodnevna ishrana i to ne bez razloga. Evo zašto; u 100 g tunjevine ima skoro 30 g proteina, najviše 1g ugljenih hidrata i isto toliko ili manje masti, ukupno samo 120 kalorija. Za poredenje npr. 8 belanaca jaja ima istu kolicinu proteina, ali i 160 kalorija.

 

Izvor:  

Tagovi: