Skuša s limunom

28.03.2012 u 9:15 časova Nema komentara

Uz ovo jelo vam preporučujemo salatu od krompira i luka i belo vino.

Sastojci:

1 kg skuše (srednje veličine)
2 limuna
beli luk po ukusu
peršun
so, biber, mešavina začina
ulje po potrebi

Priprema:

1. Ribu očistiti, oprati i ostaviti da se osuši.
2. Svaku ribu zaseći oštrim nožem od glave do repa sa trbušne strane. Meso rastvoriti, posoliti ga, pobiberiti, namazati mešavinom začina i zgnječenim belim lukom, pa poređati komadiće limuna i posuti sitno seckanim peršunom.
3. Ribe „zatvoriti“, poređati ih u pleh, poprskati uljem i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, dok lepo ne porumene.
4. Tokom pečenja jednom ih okrenuti i ponovo poprskati uljem.
5. Skuše služiti dekorisane limunom.

Recept Slađane Mitrović iz Jagodine
Izvor: Pošalji recept

Ključne reči: ,
Sviđa mi se (Nema glasova)
Loading ... Loading ...
Povezane vesti:

Ostavite komentar

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.