Specijalitet Manjež

by | septembar 18, 2009

Specijalitet manjez

POTREBNO JE: (za 4 osobe)

  • 500 g svinjskog vrata,
  • 250 g svinjskog filea,
  • 250 g svinjskog karea,
  • 200 g crnog luka,
  • 200 g slanine,
  • 1 dl paradajz sosa,
  • 2 dl supe,
  • aleva paprika,
  • vorčester sos,
  • biber,
  • so,
  • gustin.

PRIPREMA:

Meso iseći na kocke i peći na roštilju. Za to vreme u šerpi ispržiti sitno seckanu slaninu i sitno seckani crni luk i dodati meso. Kada se masa u šerpi sjedini, dodati paradajz sos, alevu papriku i naliti supom. Kuvati oko 30 minuta, potom začiniti preostalim začinima i gustinom po potrebi. Energetska vrednost: 820 kcal

 

KOMENTAR:

Najkvalitetniji delovi svinjetine – file, kare i vrat (izvor visokovrednih belančevina i vitamina B1) – nepresušan su izvor gurmanske inspiracije. Ovog puta inspirisali su šefa kuhinje da pripremi originalno jelo srpske kuhinje – specijalitet Manjež.

 

Tagovi: