Makroni sa čokoladom

by | decembar 9, 2012

  • 480 g šećera
  • 280 g mlevenih badema
  • 7 belanaca

Za fil:

  • 3 dl slatke pavlake
  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

1. Belanca umutiti u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Potom dodati mlevene bademe i polako promešati varjačom kako bi se dobila ujednačena smesa.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje. Pripremljenu smesu sipati u poslastičarski džak sa ravnim otvorom bez nastavka. Istiskivati fil iz kese i oblikovati makarone, a zatim ih ostaviti da odstoje 15 min.
4. Makarone staviti u zagrejanu rernu na 170 ºC sa odškrinutim vratima i peći 15 min. Potom ih izvaditi i ostaviti da se ohlade.
5. Kada se ohlade, papir premazati vodom da se lakše odvoje.

Fil:
1. Čokoladu izlomiti i sjediniti sa slatkom pavlakom pa kuvati na pari dok se ne dobije ujednačena smesa.
2. Fil ostaviti da se ohladi pa ga umutiti mikserom.

Finalni postupak:
1. Po dva ohlađena makarona spajati pripremljenim filom da bi se dobilo 40 kolačića.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: