Čokoladna kesten torta

21.01.2012 u 9:07 časova 1 komentar

Ova torta bez brašna i šećera jednostavna je za pripremu i veoma je ukusna.

Priprema:

Torta:

- 225 gr crne čokolade
- 6 jaja
- prstohvat soli
- 125 gr maslaca
- 2 ciglice zamrznutog kesten pirea
- 2 kašičice ruma

Preliv od čokolade:

- 100 gr crne čokolade
- 250 ml slatke pavlake
- nekoliko kapi ekstrakta od vanile

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Odvojite belanjke od žumanjaka i u posebnoj posudi uz dodatak soli izmiksajte belanjke. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke, kesten pire i maslac.

2. U smesu lagano dodajte polovinu umućenih belanjaka, rum i rastopljenu čokoladu. Sve izmiksajte i u smesu dodajte i ostatak belanjaka.

3. Kalup za tortu premažite maslacom ili obložite papirom za pečenje i smesu prelijte u kalup.

Ukupno pečenje: 40 do 60 minuta.

Ključne reči: ,
Sviđa mi se (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...
Povezane vesti:

1 komentar

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.

  1. Marijana komentar dat April 24, 2012 u 2:44 pm

    Čini mi se da je super torta i htela bih da je napravim, ali imam nekoliko dilema. Da li slika odgovara ovom receptu? Ako sam pažljivo pročitala sve se izmuti i izlije u pleh, pa mi nije jasno kako je na slici torta u slojevima. Takođe mi nije jasno kako se priprema preliv od čokolade. Meni pada na pamet da se svi sastojci prokuvaju i preliju preko torte, ali možda i da se pavlaka umuti i u nju sira rastopljena čokolada, pa da se torta filuje. Baš ste me zbunili. Molila bi da mi odgovorite na pitanja, jer hoću što pre da isprobam recept. Puno pozdrava

Ostavite komentar

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.