Čokoladna kesten torta

by | januar 21, 2012

Ova torta bez brašna i šećera jednostavna je za pripremu i veoma je ukusna.

Priprema:

Torta:

– 225 gr crne čokolade
– 6 jaja
– prstohvat soli
– 125 gr maslaca
– 2 ciglice zamrznutog kesten pirea
– 2 kašičice ruma

Preliv od čokolade:

– 100 gr crne čokolade
– 250 ml slatke pavlake
– nekoliko kapi ekstrakta od vanile

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Odvojite belanjke od žumanjaka i u posebnoj posudi uz dodatak soli izmiksajte belanjke. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke, kesten pire i maslac.

2. U smesu lagano dodajte polovinu umućenih belanjaka, rum i rastopljenu čokoladu. Sve izmiksajte i u smesu dodajte i ostatak belanjaka.

3. Kalup za tortu premažite maslacom ili obložite papirom za pečenje i smesu prelijte u kalup.

Ukupno pečenje: 40 do 60 minuta.

Tagovi: