Kolač sa južnim voćem, bademima i lešnicima by 24Kitchen

by | mart 8, 2013

Sastojci:

  • 50 g suvih kajsija
  • 50 g suvih smokvi
  • 50 g suvog grožđa
  • 50 g suvih ribizli
  • 150 ml ruma
  • 20 g oljuštenih badema
  • 150 g mekog maslaca
  • 125 g smeđeg šećera
  • 3 jaja
  • 1 kašičica soda bikarbone

Za glazuru:

  • 2 kašike očišćenih badema
  • 3 kašike očišćenih lešnika
  • 3 kašike meda

Način pripreme:

1. Skinite drške sa suvih smokvi i isecite smokve na sitne komada. Iseckajte kajsije. Stavite ih u činiju zajedno sa suvim grožđem i ribizlama. Prelijte rumom i ostavite da odstoji 30 minuta.
2. Umutite rukom meki maslac sa šećerom dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte jaja jedno po jedno, mešajte. Pomešajte u činiji brašno sa sodom bikarbonom i posle ih dodajte u mešavinu. Promešajte.
3. Iscedite sušeno voće i dodajte u testo. Dodajte i bademe.
4. Namažite maslacem plitki pravougaoni oblik sa pokretnim dnom (35 x 11 cm). Sipajte smesu i poravnajte. Pecite kolač 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni. Nadgledajte kolač dok sa peče.
5. U šerpici zagrejte med i dodajte bademe i iseckane lešnike i mešajte nekoliko sekundi. Nanesite glazuru preko ispečenog kolača i vratite u rernu na još 15 minuta.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: