Krem bananice

by | april 23, 2012

Sastojci:

700 g šećera
3 dl vode
3 kesice želatina
2 ekstrakta sa aromom banane
200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

1. Pomešati šećer sa 2 dl vode i kuvati oko 5 minuta, dok se ne rastopi.
2. Želatin preliti sa 1 dl vode i zagrejati samo toliko da se istopi.
3. Otopljeni šećer skloniti sa vatre I, muteći mikserom, postepeno dodavati želatin. Voditi računa o tome da se želatin dobro umuti i stegne, tako da se mora mutiti minimum 15 minuta.
4. Dodati ekstrakt banane.
5. Pleh podmazati uljem, sipati smesu i ostaviti je da se dobro stegne.
6. Kad se smesa stegne, možete je celu preliti otopljenom čokoladom, a možete je iseći i na štanglice i svaku posebno glazirati čokoladom.

Recept Nataše Ivanović iz Novog Beograda
Izvor: Pošalji recept

Tagovi: