Krem bananice

23.04.2012 u 9:15 časova Nema komentara

Sastojci:

700 g šećera
3 dl vode
3 kesice želatina
2 ekstrakta sa aromom banane
200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

1. Pomešati šećer sa 2 dl vode i kuvati oko 5 minuta, dok se ne rastopi.
2. Želatin preliti sa 1 dl vode i zagrejati samo toliko da se istopi.
3. Otopljeni šećer skloniti sa vatre I, muteći mikserom, postepeno dodavati želatin. Voditi računa o tome da se želatin dobro umuti i stegne, tako da se mora mutiti minimum 15 minuta.
4. Dodati ekstrakt banane.
5. Pleh podmazati uljem, sipati smesu i ostaviti je da se dobro stegne.
6. Kad se smesa stegne, možete je celu preliti otopljenom čokoladom, a možete je iseći i na štanglice i svaku posebno glazirati čokoladom.

Recept Nataše Ivanović iz Novog Beograda
Izvor: Pošalji recept

Ključne reči:
Sviđa mi se (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...
Povezane vesti:

Ostavite komentar

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.