Krempita

20.04.2012 u 9:15 časova 1 komentar

Sastojci:

Za koru:

3 jajeta
3 kašike šećera
3 kašike brašna
1/2 praška za pecivo

Za fil:

5 jaja
2 pudinga od vanile
14 kašika šećera
1 litar mleka
1 kremfiks

Priprema:

Kora

1. Umutiti belanca, pa dodati šećer, žumanca i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
2. Smesu izliti u podmazan i brašnom posut pleh i peći na 220 °C oko 10-15 min.
3. Kad se prohladi, koru horizontalno preseći na 2 dela, pa gornju iseći na veće kocke.

Fil

1. Od mleka odvojiti 200 ml i sa tom količinom umutiti žumanca i prah za puding.
2. U ostatak mleka umutiti šećer, pa kada proključa, dodati puding sa žumancima.
3. Belanca dobro umutiti mikserom, pa ih presuti u prohlađen fil. Dodati i kremfiks, pa mutiti dok se krem skroz ne ohladi.
4. U tepsiju staviti koru, preko nje nasuti krem i po njemu poređati kocke gornje kore.
5. Krempitu po želji posuti šećerom u prahu.

Recept Gordane Pavlović iz Zemuna
Izvor: Pošalji recept

Ključne reči:
Sviđa mi se (1 glasova)
Loading ... Loading ...
Povezane vesti:

1 komentar

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.

  1. marija komentar dat April 28, 2012 u 7:37 pm

    Фил за кремпиту се не прави никада са млеком него са водом!

Ostavite komentar

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.