Lagana torta

by | maj 17, 2013

Lagana torta

Sastojci:

  • 1,3 l mleka
  • 4 pudinga od vanile
  • 100 g šećera
  • 250 g margarina
  • 200 g šećer u prahu
  • 500 g ”pti ber” keksa
  • 200 g mlevenog keksa
  • 200 g kokosa
  • 4 dl slatke pavlake

Priprema:

1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati 100 g šećera i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti 2 dl mleka sa pudingom od vanile te sipati u ključalo mleko i nastaviti sa kuvanjem mešajuće sve dok se ne zgusne.
3. Mikserom umutiti šećer u prahu i margarin.
4. U ohlađeni puding dodati umućenu smesu od margarina i izmiksati.
5. Dobijenu smesu podeliti na 2 dela. U prvi deo dodati kokos a u drugi mleveni keks i promešati.
6. Jednu trećinu ”pti ber” keksa natopiti mlekom i njime prekriti dno tacne za kolače. Preko keksa premazati fil od mlevenog keksa i prekriti redom natopljenog ”pti bera”. Zatim naneti fil od kokosa pa opet prekriti slojem natopljenog keksa.
7. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko torte.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: